Matematik

Bestem årstal. Tabel opgave.

24. februar 2009 af Cumano (Slettet)

Her er min opgave, håber nogen vil se på det.

Tabellen viser udviklingen i den globale vindkraftkapacitet(målt i MW) i perioden 1992-2000

Antal år: 0 ; 2 : 4 : 6 ; 7 ; 8

Globale vindkraftkapacitet: 2510 ; 3488 ; 6070 ; 10150 ; 13930 ; 18450

I en model antages, at den globale vindkraftkapacitet som funktion af antal år efter 1992 kan beskrives ved en funktion af typen: f(x)=b*ax

- Bestem tallende a og b ved brug af tabellens data.

Her har jeg fået ligningen: f(x)=2178,86*1,30x ved brug af TI89

- Bestem fordoblingstal for f.

T2= log2/log(1,30) = 2,62

- Bestem den årlige %vis tilvækst i den globale vindkraftkapacitet.

a=1+R <=> R=1,30-1=0,30=30%

-Bestem det årstal, hvor den globale vindkraftkapacitet ifølge modellen er 25000 MW.

 Her går jeg i stå :-) håber nogen lige kan hjælpe mig..


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2009 af Youngmann (Slettet)

Du indsætter 250000 på f(x)'s plads og isoler x. dvs., f(25000)=2178,86*1,30x

Hint: benyt log()

Ps. du har en forkert forskrift?


Skriv et svar til: Bestem årstal. Tabel opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.