Matematik

Ligning for 2 tangenter

24. februar 2009 af Tumsi (Slettet)

Jeg er kommet fast i en opgave, har glemt hvad man skal lave her.

F(x) = x^3+2x^2-5x-6

Spørgsmål: Beregn en ligning for hver a de to tangenter

En af tangenterne skal gå igennem punktet (-2,1196 , 4,06) og den anden går igennem (0,786 , -8,2088)

Den første kordinat viser det lokale maximum, mens den anden viser det lokale minimum.

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2009 af mathon

1) differentier

2)  brug tangentligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2009 af peter lind

Tangenterne i maksimum og minimum er vandrette.


Svar #3
24. februar 2009 af Tumsi (Slettet)

hvad er tangent ligninger eller hvordan regner man ligning for tangenten


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2009 af mathon

F '(xo) = 3xo2 + 4xo - 5 = 0


Svar #5
24. februar 2009 af Tumsi (Slettet)

Ej hvad er det for noget!?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2009 af peter lind

Tangentligningen y = f'(x0)(x-x0) + y0


Svar #7
24. februar 2009 af Tumsi (Slettet)

mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ligning for 2 tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.