Fysik
2 vildt lette folkeskole fysikopgaver der skal afleveres imorgen tidlig!
27. april 2003 af
SP anonym (Slettet)
1. En halogenpære med 50W, når den forsynes med 12 volt. En transformer skal ændre spændingen fra byspændingens 220 volt til de 12 volt. Sæt vindingstal på sekundærspolen under forudsætning af at transformationen er tabsfri. Hvad er strømstyrken gennem pæren? Hvad er modstanden i pæren?
2. Forestil dig at du vil sætte en forlængerledning til transformeren for at få halogenpæren til at lyse i et andet rum. Ledningen har en modstand på 0,1 ohm pr. løbende meter. Hvor lang en ledning kan man maksimalt trække, dersom effekten i pæren ikke må falde til under 25W?
- Fatter ingenting, please hjælp, da jeg ingen egne bud er!
2. Forestil dig at du vil sætte en forlængerledning til transformeren for at få halogenpæren til at lyse i et andet rum. Ledningen har en modstand på 0,1 ohm pr. løbende meter. Hvor lang en ledning kan man maksimalt trække, dersom effekten i pæren ikke må falde til under 25W?
- Fatter ingenting, please hjælp, da jeg ingen egne bud er!
Svar #1
27. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Tjekker fora'et i morgen og håber der er nogle venlige sjæle der har svaret, når jeg siger:
U = I x R
som sagt, samt at,
Np Up
--- = ---
Ns Us
når,
Up = Primærspændingen.
Us = Sekundærspændingen.
Np = Antal vindinger på primærspolen.
Ns = Antal vindinger på sekundærspolen.
U = I x R
som sagt, samt at,
Np Up
--- = ---
Ns Us
når,
Up = Primærspændingen.
Us = Sekundærspændingen.
Np = Antal vindinger på primærspolen.
Ns = Antal vindinger på sekundærspolen.
Skriv et svar til: 2 vildt lette folkeskole fysikopgaver der skal afleveres imorgen tidlig!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
