Matematik

Optimering - opgave "Bjælke"

26. februar 2009 af Brozze (Slettet)

Hej Alle.

Jeg skal aflevere et større projekt i Matematik på Mandag.

Jeg har løst alle opgaver pånær denne opgave:

En vandret liggende bjælke er i den ene ende fastholdt ved indmuring, medens den i den anden ende kun er understøttet af en pille.

Bjælkens frie længde fra pillen til muren er 1 meter! Belastes bjælken ensartet i hele sin frie længde, kan den lodrette nedbøjning i afstanden x meter fra pillen beskrives ved:

f(x) = k*(x-3x^3+2x^4)

K = en positiv konstant, og x ? [0:1].

Bestem den afstand hvor nedbøjningen er maksimal!

Jeg er lidt på herrens mark i denne opgave må jeg erkende.

Hvordan skal jeg starte, er vi ude i at funktionen skal differentieres eller hvordan skal jeg starte denne udregning. Håber der er nogle der vil hjælpe mig.

På forhånd Tak

Kasper


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal, som du nævner, differentiere, og sætte lig nul og løse for x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se evt. vedh. fil.

Vedhæftet fil:Nedbøjning.doc

Svar #3
26. februar 2009 af Brozze (Slettet)

Differentieret kan det passe den ser sådan herud så?

f(x) = k*(x-3x^3+2x^4)

f'(x) = 9x^2+8x^3 = 0

hvad gør jeg herefter ? hvad betyder dette tegn her egentligt ? som stod i sætningen:

K = en positiv konstant, og x  ? [0:1].


Svar #4
26. februar 2009 af Brozze (Slettet)

det er et tegn der ligner et e eller et omvendt 3-tal der skal stå der efter x og mellem x og [0:1]! Nogen der kan forklare mig hvad det tegn betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Tilhører


Svar #6
26. februar 2009 af Brozze (Slettet)

Tak danielras


Svar #7
27. februar 2009 af Brozze (Slettet)

 Hej.

Er der ikke nogen der kan fortælle mig om jeg har gjort rigtig ved differentation i svar 3 i denne tråd.

Og hvordan jeg skal komme videre i denne opgave!

Help!


Skriv et svar til: Optimering - opgave "Bjælke"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.