Matematik

Eksponentiel vækst

01. marts 2009 af stray (Slettet)

Kan det her være rigtigt?

I en bank gives en årlig rente på 2.4 %.

a) Hvor meget vokser 800 kr. til i løbet af 7 år?

f(7) = 800 . 1,0247

f(7) = 944,47

De 800 kr. er altså vokset til 944,47 kr i løbet af de 7 år.

b) Et beløb voksede i løbet af 8 år til 6045 kr. Hvor stort var beløbet?

6045 = b . 2,48

b = 6045 / 2,48

b = 5,4916

Beløbet var altså 5,4916 kr.

Jeg tjekker efter ved at sætte den beregnede værdi af b ind i ligningen, således:

6045 = 5,4916 . 2,48

6045 = 6045
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2009 af ibibib (Slettet)

a) Korrekt udregnet.

b) Det er forkert. Du skal benytte samme fremskrivningsfaktor som før: 1,0248.


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.