Matematik

At finde globalt, lokalt max. samt min.?

01. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Jeg har at  f(x)=(1/4)x4-x2

Jeg er nået til dette:

f(x)=(1/4)x4-x2⇒ f '(x)=x3-2x

f '(x)=0⇔x3-2x=0⇔

x=0 v x=√2 v x= -√
 

Hvordan finder jeg lokalt min eller max samt globalt min og max??

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Bestem fortegnene for f '(x).


Svar #2
01. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

har jeg gjort..

f '(-2)= -

f '(-1)= +

f '(1)= -

f '(2)= +


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Så kan du at at der er et minimum i ±√2 og et maksimum i 0.

Da f er et 4. gradspolynomium og koefficienten til x4 er positiv vil f(x) vokse med uendeligt når x går mod plus eller minus uendeligt. Derfor er der lokalt maksimum i x=0.


Svar #4
01. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Det er netop det jeg har svært ved, HVORDAN kanman se det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2009 af ibibib (Slettet)

f(x) aftager når x≤-√2 og f(x) vokser når x≥√2. Det betyder at f(-√2) er et minimum.


Svar #6
01. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Når der er to min. hedder de så bare begge min. og ikke lokalt min.?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Hvis deres værdi er den samme hedder de begge minimum.


Skriv et svar til: At finde globalt, lokalt max. samt min.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.