Matematik
Stamfunktioer og areal
Figuen viser grafen for fnktionen f(x)=9-3x2+6.
Grafen for f afgrænser sammen med første aksen i intervallet [0;3] og anden aksen et område.
Opgaven lyder så:
Bereg arealet af dette område?
Er det noget med at:
0∫3 (9-3x2+6x) dx = [9x-1x3+6] 30 = F(b)-F(a) =
Hjælp?
Svar #3
01. marts 2009 af richterklanen (Slettet)
Er funktionsforskriften, som du skriver? En stamfunktion til 6x er 3x2.
Svar #5
01. marts 2009 af kuerten15
Sorry.. ved ikke lige hvad jeg har lavet..
Du får: 0∫3 (9-3x2+6x) dx = 81/2 = 40,5
Svar #8
01. marts 2009 af kuerten15
#6
Funktionen er f(x) = 9-3x2+6x og ikke f(x) = 9-3x2+6x = 15-3x2
Eller CJN har skrevet to forskellige funktioner i sit indlæg, så det er lidt misvisende.
Svar #9
01. marts 2009 af CJN (Slettet)
Undskyld det er jeg virkelig ked af :-s
0∫3 (9-3x2+6x) dx = 27?
Skriv et svar til: Stamfunktioer og areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
