Matematik

geometri HJælp!(;

01. marts 2009 af nabar (Slettet)

Hejsa (;

sidder med en geometri opg som jeg ik fatter så meget af så skriver den lige her og håber nogen af jeg kan hjælpe (;

Tegn en trekant ABC, hvor AB= AC = 5cm og BC = 8 cm. Hva kaldes sådan en trekant? mål trekantens vinkler . hvad er trekantens vinkel sum? midten af siden BC kaldes D. Gang trekant ABC med ½ omkring D.

Fatter bare intet af den så håber i kan hjælpe mig med den her opg (;

Tak på forhånd(;


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

det klades en ligesidet trekant da du har at AB= AC = 5cm. De er altså lige lange.

Hvad gælder der generalt om vinkelsummen i en trekant ? hvad forventer du når du måler vinklerne når du ved at to sider er lige lange ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2009 af mathon

...overfor lige store sider ligger lige store vinkler...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af kuerten15

Du starter først med at tegne en linje på 8 cm. Det ene punkt kalder du B og det andet C. Så tegner du en linje fra B på 5 cm og en tilsvarende fra C. Det punkt hvor de to linjer skærer hinanden kalder du A. Så har du din trekant.

Så har du en trekant, hvor to af benene af lige lange. Sådan en trekant har et navn og det må stå i din bog.

Og det samme gælder resten.


Svar #4
01. marts 2009 af nabar (Slettet)

jamen kan du forklare mig det der med vinkel summen hvordan jeg regner det ud har glemt det ;(


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg håber vedh. fil vil hjælpe dig.

Vedhæftet fil:Ligebenet trekant.doc

Skriv et svar til: geometri HJælp!(;

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.