Matematik

Volumen..

02. marts 2009 af strangers

Hejsa

Funktionen f(x) = 0,5x2  beskriver en beholder. Nu siges det, at jeg skal bestemme højden når der fyldes 200 liter væske i beholderen.

Jeg har først fundet volumen omkring y-aksen (her kaldes den for h-aksen). Denne har jeg fået til 0,7853 m3.

Herfra ved jeg dog ikke helt hvad jeg gør..

mvh JAnsik


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af peter lind

V=π∫0hf(x)2dx = 200l


Svar #2
02. marts 2009 af strangers

Hej Peter

Hvorfor anvendes den formel? Burde det ikke være formlen for omdrejning omkring y-aksen, hvor h skulle isoleres? h aksen er jo y-aksen:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2009 af peter lind

#2 Jo du har ret.


Svar #4
02. marts 2009 af strangers

Hej igen

men grænserne er stadige på x-aksen. H er jo fra y-aksen. Hvordan kan h så sættes som grænse? Det er det jeg ikke forstår:s

På frhånd mange tak:)


Svar #5
02. marts 2009 af strangers

Kunne man sige:

V=2π (0 til x)∫ x*f(x)dx = 200l

Så får jeg en eller anden x-værdi. For at finde højden smider jeg det bare ind i f(x) og finder den tilsvarende y-værdi og dermed højden?:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2009 af peter lind

#5 Nej.  V(h)= π∫0h(kvrod(x))2dx


Skriv et svar til: Volumen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.