Matematik

Vejledende opgavesæt 1 A-niveau

03. marts 2009 af Johanboy11 (Slettet)

Hej. Er igang med at regne et eksamenssæt, men der et par opgaver som jeg har problemer med.
Håber i gider hjælpe mig. :)

Det radioaktive stof strontium 90 henfalder med 2,45% pr år. Et laboratorium indkøber
7 g af stoffet i 2004.

a) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver,
hvorledes mængden af strontium 90 ændrer sig med tiden.

-----------------------------------------------------------------

I en trekant ABC er BC=(3/4)AB og AC=2 AB .
 

a) Tegn en model af trekanten, og bestem Vinkel A .
 

b) Bestem AB , når højden på b = 4.

-----------------------------------------------------------------

Grafen for funktionen f med forskriften
f (x) = x^3 - 3x^2 afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse i fjerde kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360° om førsteaksen.

b) Bestem den værdi af t, for hvilken linjen med ligningen x = t deler punktmængden M i to dele, der har samme areal.

----------------------------------------------------------------

En cirkel har centrum i punktet C(3,-2) og radius 5.

Bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets andenakse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Helt præcist, hvad har du problemer med?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Den trekant tror jeg ikke på. I en trekant skal den største side være mindre end summen af de to andre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Rud120 (Slettet)

hvilket eksamenssæt er det?


Svar #4
03. marts 2009 af Johanboy11 (Slettet)

Har problemer med alle ovenstående opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2009 af dnadan (Slettet)

... Du må da have nogle forslag til, hvordan du vil løse opgaverne... Vis at du har prøvet, og så kigger vi på det.

men hints:

1) eksponentieludvikling

2) lav en skitse, så er det lettere at se

3) Tegn grafen, og se hvilke grænser der er tale om, herefter benyttes bestemt integrale.

4) opstil cirklens ligning


Skriv et svar til: Vejledende opgavesæt 1 A-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.