Matematik

Opstil en lineær og eksponentiel model

03. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

Jeg har fået en opgave hvor jeg har fået følgende tabel over CO2 udledningen:

Årstal                                    90       91      92        93       94

Tid,t                                        0          1        2           3         4

1000 tons CO2, C            133      129    127      124    120

Jeg skal så opstille til dels:

1. En lineær model af formen C(t)=At+B, der kan beskrive CO2 udledningen, hvor t er antal år efter 1990.

2. En eksponentiel model af formen N(t)=bat, der kan beskrive CO2 udledningen, hvor t er antal år efter 1990.

Er der én, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal bare lave regression. Tast tallene ind der hvor du nu plejer at lave regresioner, så skal du bare vælge den rigtige :)


Svar #2
03. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

Vi skal skrive udregningerne;) så den metode kan jeg ikke ligefrem bruge(:


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det tror jeg ikke, medmindre du kender til mindste kvadraters metode?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Som Daniel TA siger:

Bare indsæt tallene i skemat på computeren eller din lommeregner, og find både en lineær og eksponentiel regression.

I første opgave (1) skal du bare huske på at C(t)=At+B er det samme som y = ax +b, og i anden opgave (2) skal du bare huske på at N(t)=bat er det samme som y = b * ax

M.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2009 af Booklover (Slettet)

- eller også skal du, hvis du ikke skal anvende com. eller lommeregner, måske anvende formlerne for a og b ved lineær og eksponentiel udvikling? Altså udvælge nogle få punkter og indsætte dem i formlerne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#5 Nej hvis man vil gøre det manuelt skal man opstille punkterne i en matrix og efter et par beregninger, kræver lidt mere end I lærer i gymnasiet, så kan man finde koefficienterne :)


Skriv et svar til: Opstil en lineær og eksponentiel model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.