Matematik

parabel- analyse

04. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hej,

hva betyder B og C, i en funktion af denne: Ax^2+Bx+c?

på forhånd taaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at tegne det ind i et grafprogram. Hold eksempelvis A og c konstant og ændre B for at se hvad den gør, det samme med c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Hej
Tjek http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium
Man kan lære en masse nyttigt på wiki :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2009 af SamsungD500 (Slettet)

For a, b og c kan man sige:

a= Hvis a er positiv, vender grenene opad = a>0

Hvis a er negativ, vender grenene nedad = a<0

b= Hvis a og b har samme fortegn (altså - eller +) så er toppunktet til venstre for y-aksen.

Hvis a og b har forskellige fortegn, så er toppunktet til højre for y-aksen.

c= C bestemme hvor den skærer y-aksen


Skriv et svar til: parabel- analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.