Matematik

vektorfunktion - find t

04. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

Jeg har følgende vektorfunktion

x(t)=450t
y(t)=1200-30t2-7t3

Alle længder er i meter.

Jeg har så fået opgivet, at følgende ligning, der skal give 10-4 m-1

K(t)=(x'(t)y''(t)-x''(t)y'(t)) / ((x'(t)2+y'(t)2)3/2)

Brøken skal som sagt give 10-4 m-1, men opgaven lyder på, hvad t så bliver???

Jeg kan sagtens differentiere funktionerne 2 gange og så sætte dem ind, men problemet kommer, når jeg skal isolere t?? Jeg kan simpelthen ikke få det til at give mening - specielt med enheden, m-1..

x'(t)=450

x''(t)=0

y'(t)=-60t-21t2

y''(t)=-60-42t
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af peter lind

Jeg er ikke helt klar over hvad du mener. Formentlig skal du løse ligningen K(t) = 10-4 m-1
hvad du så mener med det.


Skriv et svar til: vektorfunktion - find t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.