Matematik

Haste hjælp til udledning!

05. marts 2009 af dennispoulsen (Slettet)

Du skal gøre rede for mindste kvadraters metode, herunder skal du vise nedenstående resultat.

Lad (x1 , y1), (x2 , y2), … , (xN , yN) være et datasæt som repræsenterer en given måleserie.
Vis: Hvis datasættet tilnærmes med en proportionalitet (y = ax), så er a givet ved , a= Sxy/Sx2


hvor og Sxy ∑ xiyi = (x1 * y1 + x2 * y2... + xn * yn)

og

Sx2 = ∑xi2 = (x12 + x22 +.... xn2)

Over begge sumtegn står der n, og under dem står der i=1

Du kan herudover komme ind på det generelle lineære tilfælde (y = ax + b), og de komplikationer som opstår her.

Kan du hjælpe mig?! Jeg er totalt lost, og jeg skal afleverede dette fredag kl. 16 !
Hvis ikke jeg kan løse dette kan det få alvorlige konsekvensker for mig, så håber virkelig du kan hjælpe mig med at løse dette !! Vil du være sød at forklare alle step du laver så jeg er 100% sikker på det?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget bud?


Svar #2
05. marts 2009 af dennispoulsen (Slettet)

Over hovedet ikke..

Derfor jeg søger hjælp..


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Har du noget litteratur at gå ud fra?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du kan prøve at læse det her: https://aula.au.dk/main/document/document.php?action=download&id=%2FForel%E6sningsnoter%2FUge+5+%28udvidet%29.pdf

Det er en note jeg selv har fået. Der står en masse om mindste kvadraters metode. Det starter på den 10. side.


Svar #5
05. marts 2009 af dennispoulsen (Slettet)

Jeg har slet ikke noget litteratur at gå ud fra eller noget!!

Jeg har fundet en del på nettet, men det er ax +b, det jeg skal bruge er kun y=ax


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Sæt b=0.


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Virker ikke - download filen og upload den i et indlæg.


Svar #8
05. marts 2009 af dennispoulsen (Slettet)

Hvad skal jeg gøre?

Jeg er virkelig dårligt til at differentiere !


Skriv et svar til: Haste hjælp til udledning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.