Fysik

Magnetismens vigtige teori?

08. marts 2009 af jessica marchet (Slettet)

Hvad er den vigtige teori om magnetisme??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Maxwells ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2009 af kleif

#1 True ... tvivler dog på en folkeskoleelev kender til Maxwells ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeg havde ikke tjekket niveauet. =)


Svar #4
08. marts 2009 af jessica marchet (Slettet)

Det har du ret i, men jeg prøver på at finde lidt om det. Tak for tippet...


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2009 af kleif

Til folkeskole niveau, vil jeg nok sige: Feltlinier og poler


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#4 Med al respekt, så tror jeg ikke du vil forstå de ligninger. Det kræver matematik som man først får i 2.g og 3.g.. Men der er en spændende artikel om emnet på wikipedia :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Induktion ville også være et godt bud.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2009 af kleif

#7 Har man om induktion i folkeskolen nu om dage?... nu er det jo selvfølgelig også længe siden :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Tsk tsk - det kræver uni-matematik. Divergens, rotation og lign.. :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Jeg havde det i hvert fald i folkeskolen.


Svar #11
08. marts 2009 af jessica marchet (Slettet)

Mange tak. xD


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#10 Jeg tænke på integralregning od differetialregning. Mere bruger vi jo ikke i elektromagnetisme kurset.


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. marts 2009 af kleif

#12 Jeg vil nu mene Maxwells ligninger er lidt mere end blot simpel integral- og differentialregning. Men spændende er det da :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#13 Det ved jeg der er, men lige nu har jeg kun det indledende kursus "Elektromagnetisme" hvor vi kun integrere og differentiere :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#14: Tsk tsk...

div D = ρ

div B = 0

rot E = - ∂B / ∂t

rot H = i + ∂E / ∂t


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#15 Hahaha, det tog dig næsten en time at slå det op ;)


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#16: Jeg har spist madpangekager(!)


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#17 Det er kun en undskyldning, hvis den var proppet med bacon! :P


Brugbart svar (0)

Svar #19
09. marts 2009 af chsor4 (Slettet)

 Lorentz lov?


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#19 Lorentz lov er en sammenhæng mellem kræfter på en ladet partikel der bevægser sig i et homogent (ensartet) magnetfelt og eletrisk felt, den er givet ved:

F=q(E+vxB) hvor x angiver krydsproduktet mellem to vektorer.

Den hedder egentlig Lorentz kraften, men tror det er den du mener.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.