Matematik

Hvordan finder jeg "a" i y=b*a^x

08. marts 2009 af DeathCon 4 (Slettet)

Hej

Hvordan finder man "a" i y=b*a^x?

Fx 3000 = 60*x^2,25 < det er x jeg skal finde....


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

3000 = 60*x^2,25 (=)

3000/60=x^2,25

ln(3000/60) /2,25=ln(x)

e^ln(x) =x


Svar #2
08. marts 2009 af DeathCon 4 (Slettet)

Hmm kan ikke helt få det til at give menning, det er "a" i y=b*a^x jeg skal finde. ikke Xet


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2009 af JulieK1986 (Slettet)

Generelt:

a=(x2-x1)√(y2/y1) eller a=(y2/y1)^(1/(x2/x1))


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2009 af Kalvis (Slettet)

Du spørger om hvordan man finder a I

 y=b*a^x

Da du skal udregne denne opgave:


3000 = 60*x^2,25

Men de to ser bare ikke ens ud i mine øjne.

y=b*a^x  (er en eksponentiel vækst)
y=b*x^a (er en potentiel vækst)
 


 


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg "a" i y=b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.