Fysik

Graf for resistorerer

09. marts 2009 af Wulfy (Slettet)

Hejsa

Hvordan løser jeg denne opgave? (Grafen er vedhæftet)

Grafen viser karakteristikkerne for to resistorer.
a) Bestem resistansen af hver af resistorerne.
b) Tegn karakteristikken for seriekoblingen af de to resistorer. Hvad er strømstyrken gennem koblingen, når spændingsfaldet over den er 120 V ?
c) Tegn karakteristikken for parallelkoblingen af de to resistorer. Hvad er strømstyrken gennem parallelkoblingen, når spændningsfaldet over den er 40 V ?
 

Håber nogen kan hjælpe!

Vedhæftet fil: Graf til fysik opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Graferne viser spændingen som funktion af strømstyrken. Dvs., at du ud fra Ohms lov: U = R*I skal bestemme R. Kan du selv se, hvordan du finder den?


Svar #2
09. marts 2009 af Wulfy (Slettet)

Tak, det tror jeg...

Atlså:

R = U/I

1) 30V/0,5mA = 60 Ohm

2) 40V/4mA = 10 Ohm

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Er du sikker på, at de strømstyrker er korrekt aflæst til de givne spændinger?


Svar #4
09. marts 2009 af Wulfy (Slettet)

Havde faktisk aflæst den første forkert, det er kun 20V ved 0,5 mA = 40 Ohm. Godt set :)

Hvordan udregner jeg strømstyrken i parallelkoblingen i opgave c ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvad kender du til parallelkoblinger? Kender du nogle formler, du kan bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2009 af mathon

to paralleltkobledede resistorer, R1 og R2' erstatningsresistans
er
1/Rp = 1/R1 + 1/R2   og dermed

Rp = (R1*R2)/(R1+R2) = (40 Ω)(10 Ω)/((40+10) Ω) = (400/50) Ω = 8 Ω


Skriv et svar til: Graf for resistorerer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.