Fysik

Lyd.

10. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Lydens hastighed i vand er omkring 1490 m/s. I et ekkolod måles forsinkelsen, fra lyden udsendes, til den modtages.

1. Hvor stor er vanddybden, hvis forsinkelsen er 0,85 s?
2. Hvilken forsinkelse svarer til en vanddybde på 20 m?
 

Hvordan løser jeg begge opgaver? Vil i lige være søde at begrunde også, for forstår det ikke :/.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Da-ted (Slettet)

Vi forudsætter, at ekkoloddet ligger i overfladen og at temperaturen er konstant (og  alt andet er konstant og farten dermed 1490) 

Du udsender en lydimpuls... Det tager 0,85 sekunder at nå til bunden og tilbage igen.. Altså er den samlede tilbagelagte strækning i meter: 0,85s *1490m/s = xxxxmeter

det er altså afstanden fra overflade til bund og tilbage igen. Vanddybden er altså halvdelen af dette..

I 2 har du så dybden  svarende til udsagnet

20m=1490m/s *s*(1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2009 af elgaard92 (Slettet)

Den korrekte udregning hedder jo egentlig. 

0,85s *1490m/s * 0,5 = xxxxmeter

som der blev sagt var det jo ned, og op igen

ellers god forklaring


Svar #3
10. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Undskyld. Men forstod slet ikke #2?

 


Svar #4
10. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Og hvad er s?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2009 af Da-ted (Slettet)

s er forkortelsen for sekunder


Skriv et svar til: Lyd.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.