Matematik
Integralregning - bestem integralet
Hvordan skal man, uden hjælpemidler, løse denne opgave?
∫10 ( 2X3+ex) dx
Nedregrænse = 0, øvre grænse = 1
På forhånd tak for hjælpen :)
Svar #2
11. marts 2009 af Annestar (Slettet)
Det kan jeg godt se, nu du siger det :) tak.
Men er det svar nok? Når nu jeg skal bestemme integralet af ∫10 ( 2X3+ex) dx ? I såfald, hvordan ville du skrive det op. Jeg er nemlig lidt i tvivl om mellemregningerne.
Svar #3
11. marts 2009 af Raikke (Slettet)
når der står du skal benytte øvre og nedre grænse, vil jeg formode du skal finde arealet af integralet.
dette gør du ved at integrerer som overnævnt, og herefter først udregne integralet med øvre grænse, og herefter med nedre grænse, også trække de to fra hinanden..
dvs.
a=[0,5*1^4 + ex]-[0,5*0^4 + ex]
håber du forstår hvad jeg mener. :)
kh. Rikke
Svar #4
11. marts 2009 af Annestar (Slettet)
Det med øvre og nedre grænse var noget jeg selv skrev., for at gøre det tydligere, hvad jeg havde skrevet efter integraltegnet.
Jeg forstår godt, hvad du har gjort, men jeg er ikke sikker på, at det er det man skal, når der i opgaven står, at jeg bare skal bestemme integralet. Men det kan godt være, at du har ret :)
Svar #5
11. marts 2009 af Annestar (Slettet)
problemet er også, at jeg ikke ved, hvordan ovenstående skal udregnes i hovedt.
Skriv et svar til: Integralregning - bestem integralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
