Matematik

løs ligningen. hjælp

12. marts 2009 af dorskid (Slettet)

Hej.. Hvordan løser jeg denne ligning:

1,5x+15= x^2-4x+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at sætte alle tingene over på én side. =)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af Svane- (Slettet)

du får bare en andengradsligning så så kan du bare løse den ;-)

x^2 - 5.5x -10 = 0


Svar #3
12. marts 2009 af dorskid (Slettet)

hvad skal jeg så gøre efter at jeg har fået det  resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2009 af biqqu (Slettet)

du skal udregne den som en almindelig andengradsligning. Har I lært det?

Du finder diskriminanten, og ser og den er større end 0, ligmed 0 eller mindre end 0. Jeg kan lige give dig en hjælpende hånd..

d= b2 - 4*a*c = (-5,5)2 - 4 * 1 * (-10) = udregn dette og se om d<0, d=0 eller d>0


Skriv et svar til: løs ligningen. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.