Matematik

bestem x0

13. marts 2009 af biqqu (Slettet)

jeg skal bestemme f(x)=kvdr(x)

f'(x)=((1/(2*kvdr(x))

hvad skal jeg så? jeg tænkte på:

f(x)=((1/(2*kvdr(x))*kvdr(x)= (1/2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Øh - hvad er opgaven, og hvad får du at vide?


Svar #2
13. marts 2009 af biqqu (Slettet)

jeg skal bestemme Xo, så f(x) = f '(Xo), når f(x)=kvdr(x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ah, så du skal have en ligning i x_0?  Start med at differentiere funktionen; det har du også gjort, og får f'(x) = 1/(2sqrt(x)).

Så sættes f(x) = f'(x) og du løser for x.


Svar #4
13. marts 2009 af biqqu (Slettet)

dvs..

kvdr(x) = ((1/(2*kvdr(x))) <=>

kvdr(x) * kvdr(x) = ((1/(2*kvdr(x))) * kvdr(x) <=>

x=1/2 ..

yay! tak..  kan du også hjælpe med denne opgave:

Udregn deltaY ud fra punktet 3 for f(x) = x^2 – 2x
Man kan vise sætningen:

Funktionen f er kontinuert i Xo, netop når deltaY ==> 0 for h ==> 0

Vis, ved hjælp af sætningen, at f er kontinuert i 3.
Udregn derefter deltaY med udgangspunkt i Xo, og vis, at f er kontinuert i Xo.
 

MIT SVAR:

differentieres: f''(x)=2x-2

f(3)=2*3-2=4 kan ikke videre??


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Eh, det er ikke den metode jeg plejer at bruge, når man skal undersøge kontinuiteten...


Svar #6
13. marts 2009 af biqqu (Slettet)

jeg aner ikke hvordan jeg så ska gøre det??


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Ja, det ved jeg heller ikke, hvis du skal bruge den fremgangsmåde, du nævner der.


Svar #8
13. marts 2009 af biqqu (Slettet)

jeg ved jo ik om det er den rigtige fremgangsmåde, det var bare et gæt eller hvad jeg lige kunne komme i tanke om. Hvordan ville du lave den*?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Jeg ville bruge grænseværdier.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Definition:  Funktionen f er kontinuert i x0, hvis og hun hvis f(x) → f(x0) for x → x0, dvs., hvis og kun hvis f(x) - f(x0) → 0 for x - x0 → 0, eller hvis man sætter f(x) - f(x0) = Δy og x - x0 = h: 

funktionen f er kontinuert i x0, hvis og hun hvis Δy → 0 for h → 0.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Hvad er delta y og h?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

#11 Det står i #10.


Skriv et svar til: bestem x0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.