Fysik

Bølgelære! Det er længe siden...

15. marts 2009 af dc95180 (Slettet)

Det er ved at være utrolig længe siden vi har haft om bølgelære i fysik, og da vi så småt er ved at gøre klar til skr. eksamen i fysik A, har vi fået et gammelt eksamenssæt til at lave opgaver fra. Den allerførste opgave handler så om bølgelære, og da jeg selvfølgelig kun har mine A-bog her kan jeg ikke finde noget som helst jeg kan bruge.

 ----

Opgaven lyder:

En vandtæt laser lyser under vand vinkelret ind mod et gitter, der har 500 linier pr. mm.
Laserlyset har frekvensen 4,74 · 1014 Hz.

Bestem bølgelængden af laserlyset under vand.

 ----

I de formler jeg kan finde skal jeg bruge enten hastighed eller en afbøjningsvinkel, men ingen af delene er opgivet.

Jeg håber der er en venlig sjæl der ved hjælpe mig med denne "simple" opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2009 af peter lind

Du skal bruge at bølgelængde gange frekvens = bølgehastigheden. Lyshastigheden i det tomme rum er c. I vand er hastigheden c/n, hvor n er vandets brydningsindeks.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2009 af mathon

cvand = 2,25*108 m/s

λ = cvand/f = (2,25*108 m/s)/(4,74*1014 s-1) = 4,7468*10-7 m = 474,68*10-9 m =
474,68 nm


Skriv et svar til: Bølgelære! Det er længe siden...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.