Matematik

radioaktivitet

15. marts 2009 af DeciMat (Slettet)

Jeg slås med følgende formel for at finde ud af hvor lang tid der går før et radioaktivt genstand falder fra 250g til 200g når

N=N0*e^kt

Når k=-0.08042

Har forgæves prøvet at isolere t.

Kan jeg få hjælp, har prøvet virkelig men kan ikke ramme facit: 20 år.

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af mathon

k>0

m =mo*e-kt
ekt = (mo/m)

kt = ln(mo/m)

t = (1/k)ln(mo/m)

                                       t = (1/0.08042)*ln(250/200)


Svar #2
15. marts 2009 af DeciMat (Slettet)

Tak for svaret men ...

Jeg får stadig ikke 20 år.

Hvad går der galt?

:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2009 af mathon

din k-værdi er vel ikke i overensstemmesle med tiden målt i år


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af mathon

din k-værdi skal være 0,011157 år-1

svarende til en halveringstid

T½ = 62,1257 år


Svar #5
15. marts 2009 af DeciMat (Slettet)

Jaa, et eller andet stemmer ikke, jeg må finde ud af det.

Kunne ikke isolere t og troede der lå hunden begravet !

Tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

#1 du skal lige bytte om på 250 og 200 i din udregning. Det er et henfald, så m0>m
Jeg får t til 2,77, når jeg udregner t. Har dog ingen anelse om, hvad der kunne være galt.


Svar #7
15. marts 2009 af DeciMat (Slettet)

Samme resultat her: -2.774727

Tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2009 af mathon

#6
 der skal netop ikke byttes om,
da du så får t<0


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. december 2010 af drJones95 (Slettet)

 Hej alle sammen, jeg går i folkeskolen og har brug for lidt hjælp til den ovenstående udregning. Jeg kan få den til at gå op, men det eneste jeg ikke kan forstå er hvad er k-værdien? Jeg håber på et hurtigt svar, da jeg skal bruge det i morgen :D


Skriv et svar til: radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.