Matematik

Eksponentiel funktioner

16. marts 2009 af Blomsterpige1 (Slettet)

Hej alle!

Kunne virkelig godt bruge noget hjælp til denne her.. Jeg var syg da klassen gennemgik eksponential funktioner, så har ingen idé om hvordan man griber denne opgave an.. Er der nogen der gider forklare lidt?

1) når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysinsensiteten med dybden. Lysinsentiteten f(x) er bestemt ved f(x) = 100*a^x

x er dybden målt i meter under søens overflade. For en bestemt ren og klar sø er lysinsentiteten 16 i 5 meters dybde.

a) bestem tallet a (hvordan gør man det?)

b) bestem den dybde, der svarer til e lysinsentitet på 2,1

c) bestem halveringskonstanten for f

d) hvad fortæller tallet a om, hvordan lysintensiteten aftager med voksende dybde i søen?

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2009 af mathon

16 = 100*a5


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2009 af mathon

a5 = 0,16

a = 0,161/5 = 0,160,2


Svar #3
17. marts 2009 af Blomsterpige1 (Slettet)

Kan man godt bare gøre sådan? Skal man ikke bruge logaritmer?? Og hvad er en logaritme egentlig?


Skriv et svar til: Eksponentiel funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.