Matematik

Lidt forskellige opgaver :)

16. marts 2009 af siimba (Slettet)

Hej alle...

Jeg er løbet ind i problemer i et par opgaver, håber nogen kan hjælpe :)

Opgaverne er fra vejledende eksempler på eksamensopgaver STX A

2.002

I en trekant ABC gælder: BC=2AB og AC=5/2AB

a) Bestem CosC - den har jeg bestemt til 37/40

b) Bestem arealet af en trekant ABC udtrykt ved c ??? Hvordan er det liiiige jeg skal gøre det? :)

2.009

Man får oplyst 2 vektorer som parameterfremstilling og skal i c) bestemme de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektorerne a og b er 60grader ?? Hvordan gør man dette? :)

3.013

Om en ny dug, der er 2,0m lang og 1,1 m bred, oplyses, at dugens areal ved første vask vil krympe 5,0% og at længden og bredden reduceres med x%

a) Opstil en ligning, som x skal opfylde

Jeg er noget så langt som at jeg må skulle have fat i noget renteformel - men kan ikke helt få hul på opgaven

Det var vist det for nu :)

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af gumse_trunten (Slettet)

3.013 - Det lyder umiddelbart som om du skal regne arealet ud, trække 5% fra det og så opsætte en ligning der hedder noget i retningen af:

Areal-5% = (2,0-x%) * (1,1-x%)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2010 af grisling4ever (Slettet)

 Skriver det lige for en sikkerheds skyld til de fremtidige søgende:

2.002 b) her skal man bruge formlen for areal af en trekant:

T=1/2*a*b*sin(C), hvor a og b er de hosliggende sider til vinkel C

2.009) her skal man bruge formlen vinklen mellem to vektorere:

cos(v)=a*b /|a|*|b| (prikproduktet af vektor a og b/længden af vektor a*længden af vektorb)

Og så skriver man det ind man ved om vektor a og b, med tallene t, og da man kender vinklen, v (60), så skal man bare solve for t ..

Håber at det var til en hjælp (:


Skriv et svar til: Lidt forskellige opgaver :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.