Matematik

eksponentiel funktion.

16. marts 2009 af g-star-raw89 (Slettet)

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at f(10) = 20, og at fordoblingskonstanten er 5.
Bestem en forskrift for f.
Er det rigtigt at x1 = 10, y1 = 20, x2=15 og y2 = 40, ifølge formlem for eksponentielle funktioner?
Og så at a bliver 1,4142 og b bliver 0,625 ?

Samt at ligningen f(x) = 2500 giver 23,93 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

det er rigtigt at du har et punkt der hedder P(10,20)

derudover kan du opstille  en ligninger hedder 5= ln(2)/ln(a) hvoraf du kan finde a


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2009 af mathon

y = b*ax = b*2x/X2

y = b*2x/5

20 = b*210/5
20 = b*22
b = 20/4 = 5

f(x) = 5*2x/5

                                               f(x) = 5*20,2x

(a = 21/5)


Skriv et svar til: eksponentiel funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.