Matematik

Bestem førstekoorinaten

17. marts 2009 af FætterFeta (Slettet)

Hej,

Spørgsmålet lyder:

To funktioner er givet ved

f(x) = x + 200 og g(x) = -3x + 600.

Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

Jeg tror jeg har sovet lidt, da vi gennemgik dette, så kunne godt bruge lidt hjælp.

By the way: Den skal løses uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 sæt f(x)=g(x) og løs for x


Svar #2
17. marts 2009 af FætterFeta (Slettet)

Hmm.

#1 - how? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#2 som sådan x+200=-3x+600 ... HINT adder 3x-200 til begge sider


Svar #4
17. marts 2009 af FætterFeta (Slettet)

x + 200 = -3x + 600

-3x + 600 - x - 200 = -2x + 400

Er det sådan du mener?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#3 nej

x+200=-3x+600                                                  [brug hintet fra #3]

x+200+(3x-200)=-3x+600+(3x-200)                  [forkort]

4x=400                                                               [regn selv videre ....]


Svar #6
17. marts 2009 af FætterFeta (Slettet)

Tak for hjælpen, men jeg forstår det ikke helt stadig.

Hvad er det du har fundet ud af nu?


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem f(x) = x + 200 og g(x) = -3x + 600

.. så du sætter f(x)=g(x) og får 4x=400 som ved at forkorte med 4 giver x=100 ... heraf har du at førstekoordinaten til skæringspunktet mellem f og g er x=100


Svar #8
17. marts 2009 af FætterFeta (Slettet)

Tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#8 np


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2009 af Georgi (Slettet)

Hvor får du (3x-200) fra? Siden du lige ved, at du skal lægge det led til på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. maj 2009 af Fos (Slettet)

#10

(3x-200) er bare et tal man selv har valgt. For reglen er jo, at man i en ligning må addere med samme tal på hver side af lighedstegnet. Lige netop tallet (3x-200) er i dette tilfælde valgt, fordi man ved at addere med dette tal på hver side af lighedstegnet får isoleret x, som jo er målet.


Brugbart svar (4)

Svar #12
29. april 2010 af NYK (Slettet)

Jeg ved godt, at den her spørgsmål er blevet besvaret, men jeg syntes at den kunne regnes nemmere.

Sådan kan den regnes:
1. For at bestemme førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne, skal man sætte dem lige med hinanden:

x + 200 = -3x + 600

2. Man flytter x'erne og tallene på hver sin side:

x + 3x = 600 - 200

3. Man skal nu forkorte:

4x = 400

4. Man skal isolere

x = 400/4

5. Man skal forkorte

x = 100


Sådan.


Skriv et svar til: Bestem førstekoorinaten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.