Matematik

To tals sum og differens

17. marts 2009 af Hjulby (Slettet)

Hej

Har fået følgende opgave som jeg åbenbart er for "dum" til selv at kunne løse;

To tals sum er 100. Deres differenser også 100. Hvilke tal er det.

Håber nogle gider lede mig lidt på vej.

  


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Kald tallene x og y så har du

(i) x+y=100

(ii) x-y=100

... to ligninger med to ubekendte :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2009 af lotsoflemon (Slettet)

Hvad med 100 og 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#2 why ? er fx y=100 så er x+y=100 men x-y=-100 ... denne slags ligninger er bedst at løse som i "skolebogen" ikke?


Svar #4
17. marts 2009 af Hjulby (Slettet)

Åh ja selvfølgelig. Tak for hjælpen og fortsat god dag


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#4 ilm


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2009 af lotsoflemon (Slettet)

 Ja, men hvis du siger 100+0=100 og 100-0=100 ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#6 ja det kan man godt .... men så er x=100 og  y=0 som i i#1 ikke?


Skriv et svar til: To tals sum og differens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.