Matematik

Find den afledede funktion

18. marts 2009 af Blomsterpige1 (Slettet)

Hej!

Er der nogen der kan hjælpe mig? I min bog står følgende sætning, men jeg kan ikke forstå den..

Find den afledede funktion af g(x) = (ln x) / (3x)

Så tænker jeg umiddelbart, det må da bare være g'(x) = (1/x) / (3).. men nejnej, bogen siger:

Vi bruger brøkreglen (hvilken brøkregel?)

g'(x) = ((1/x) * 3x-3*ln x)/ ((3x)^2)

Nogen der kan forklare hvorfor den pludselig blev så indviklet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Den bliver indviklet, fordi du står i tilfældet, hvor g(x) = f(x) / h(x), hvor f(x) = LN(x) og h(x) = 3x. Altså to funktioner divideret med hinanden. Der findes så en regel til at differentiere sådan en krabat - det er den regel din bog kalder for brøkreglen.



Skriv et svar til: Find den afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.