Matematik

Simpel ligning

18. marts 2009 af dedser (Slettet)

 Hej Allesammen. 2 år siden jeg har haft matematik i gymnasiet og det forsvinder lige så langsomt fra mit hovede. Jeg har en ligning som jeg gerne vil have noget hjælp til:

n = -((y / a - h) * (t + 218 - a) + x.

Jeg skal have isoleret y, hvordan gør jeg? For den til at se således ud (det er helt galt):

- (n / (t + 218 - a) - x) = y / (a - h)

<=> - (n / (t + 218 - a) - x) * (a - h) = y

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af peter lind

Der er en venstre parantes i overskud. Jeg kasserer blot den første af dem og håber så det bliver det rigtige

1)Træk x over på venstre side.

2)  del med (t+218-a)


Svar #2
18. marts 2009 af dedser (Slettet)

 Ligningen skulle have heddet:

n = -(y / (a - h)) * (t + 218 - a) + x

Så det bliver:

n / (t + 218 - a) - x = -(y / (a - h))

<=> -(n / (t + 218 - a) - x) = y / (a - h)

<=> -(n / (t + 218 - a) - x) * (a - h) = y

Eller? Det virker ikke som det skal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2009 af peter lind

Det er det heller ikke. Hvis du er usikker vil jeg anbefale dig at gå langsomt frem og kun tage et skridt ad gangen. Når du trækker x over på venstre side får du

 n -x= -(y / (a - h)) * (t + 218 - a) <->x-n= (y / (a - h)) * (t + 218 - a) <-> (x-n)/ (t + 218 - a)= y/(a-h)


Svar #4
18. marts 2009 af dedser (Slettet)

 Skal man så gange (a-h)  på begge paranteser på venstre side eller?

(x-n)(a-h)/ (t + 218 - a)(a-h)= y


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2009 af peter lind

netop


Skriv et svar til: Simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.