Matematik

1 hurtigt spørgsmål. Det haster!!

18. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

Hej! Nu har jeg siddet og kigget på den samme ligning længe, og jeg kan simpelthen ikke komme videre. Håber nogen vil hjælpe mig på vej :)

5 - 8x(i anden) = 2 ( x - 3 ) - ( 2x - 3 ) * 4x

Mit næste skridt er så:

5 - 8x(i anden) = 2 x - 6 ( 2x - 3 ) * 4x

Og så kan jeg ikke komme videre. Altså jeg har en idé om at jeg også skal ophæve den sidste parates, men hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at gange 4 ind i den sidste parantes.


Svar #2
18. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

Det har jeg prøvet, men skal den så se sådan ud:

5 - 8x(i anden) = 2 x - 6 - 8x(i anden) - 12x


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja! =)


Svar #4
18. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

Okay, men i følge min lommeregner, som også kan regne ligninger ud ved hjælp af solve, hvis du kender det er det vidst ikke det rigtige, men tak for hjælpen alligevel.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvilket resultat giver din lommeregner?


Svar #6
18. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

Min lommeregner siger at x=0,785714

Og når jeg regner det ud giver det -1,1..


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: 5 - 8x2 = 2 x - 6 - 8x2 + 12x <=>  <--- FORTEGNSFEJL

5 = 14x -6 <=>

11 = 14x <=>

x = 11/14.


Svar #8
18. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

Okay, men hvorfor er det ikke -12x når der står:

2 ( x - 3 ) - ( 2x - 3 ) * 4x


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Gang minus ind i parantesen.


Svar #10
18. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

Nåh, så man skal bruge det minus-tegn der står foran parantesen!! Så er jeg med. Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: 1 hurtigt spørgsmål. Det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.