Matematik

Funktioner - Svær

21. marts 2009 af kiyah (Slettet)

Nogen som kan være søde at hjælpe mig med denne opgave :

Hvor langt fra linien y = 0,5x - 5 ligger punkt P(1,3)?

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af Isomorphician

Brug afstandsformlen:

dist(P, l) = (|ax0 + by0 + c|)/(√(a2 + b2))

Hvor (x0, y0) = (1, 3)

og du skriver linjen som:

0,5x - y - 5 = 0

hvoraf faktorerne a, b og c fås af:

ax + by + c = 0


Svar #2
21. marts 2009 af kiyah (Slettet)

Tak for svaret Isomorphician.

Men er ikke helt med, kan du ikke uddybe det lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2009 af mathon

kender du
dist-formlen?


Svar #4
21. marts 2009 af kiyah (Slettet)

Nej, jeg kender afstandsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2009 af mathon

formlen for et punkts afstand  til en ret linje
uanset hvad den ellers kaldes?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2009 af mathon

når formlen for den rette linje
er
L: ax+by+c = 0
kan et vilkårligt punkt
Po(xo,yo)'s afstand til L
beregnes

dist(L,Po(xo,yo)) = |axo+byo+c|/√(a2+b2)         hvor [a,b] er en normalvektor til L


Svar #7
21. marts 2009 af kiyah (Slettet)

Er det denne formel du tænker på:

d = √(x2-x1)2 + (y2-y1)2


Svar #8
21. marts 2009 af kiyah (Slettet)

Kan man ikke bruge ligningssystemem?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2009 af mathon

for
L: 0,5x - y - 5 = 0
og Po(1,3)

dist(L,Po(1,3)) = |0,5*1+(-1)*3+(-5)|/√(0,52+(-1)2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2009 af mathon

#7
er formlen til beregning af afstanden mellem to punkter
punkt-punkt-afstandsformlen
men
her er tale om beregning af et punkts afstand fra en ret linje


Svar #11
21. marts 2009 af kiyah (Slettet)

Okay.. Da vi ikke har haft om dist-formlen endnu, tænkte jeg på om man ikke kunne anvende ligningssystem i stedet.

Desuden tak skal du have for at bruge din tid på at hjælpe mig mathon :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Se evt. vedh. fil.

Vedhæftet fil:Afstand.doc

Svar #13
21. marts 2009 af kiyah (Slettet)

Tak skal du have richterklanen, det var en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. marts 2009 af mathon

som bør være
i overensstemmelse med
dist(L,Po(1,3)) = |(1/2)*1+(-1)*3+(-5)|/√((1/2)2+(-1)2)  = 3√(5) ≈ 6,7


Skriv et svar til: Funktioner - Svær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.