Matematik

2 LIGNINGER HASTER!!

22. marts 2009 af xprinsessen (Slettet)

Heej. Er der en som kan hjælpe mig med disse 2 ligninger.. Kan ikke finde ud af dem, er virkelig dårlig til, at løse ligninger. kan du måske løse dem, så jeg kan se, hvilken metode du har brugt? taak. det haster virkelig...

1) (3x + 18) - 7 = (5x + 1) - 4

2) -(2x - 1) = 2 + (-3x + 5)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af mathon

1)  (3x + 18) - 7 = (5x + 1) - 4              hæv de to plus-parenteser

     3x + 18 - 7 = 5x + 1 - 4                   reducer på begge sider
     3x + 11 = 5x - 3                             subtraher 3x på begge sider
     11 = 2x - 3                                    adder 3 på begge sider
     14 = 2x                                         divider med 2 på begge sider
      7 = x
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af Bugge91 (Slettet)

Har du indtastet den på lommeregneren? Der får du jo svaret, og måske bliver det da lettere for dig, at komme frem til det vha udregninger...?


Svar #3
22. marts 2009 af xprinsessen (Slettet)

Mange tak for hjælpen.

Kan man godt løse ligninger på lommeregner med udregninger?

Og, hvad med nummer 2? hvem vil tage den?

- jeg kan prøve på lommeregner ;D


Svar #4
22. marts 2009 af xprinsessen (Slettet)

- på lommeregner får man ikke udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2009 af mathon

2)  -(2x - 1) = 2 + (-3x + 5)        hæv minus- og plus parentesen

     -2x + 1 = 2 - 3x + 5              fortsæt selv som i 1) .......


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2009 af Bugge91 (Slettet)

Nej - på lommeregneren får du ved hjælp af solvefunktionen svaret (hvad x er). Jeg tænkte på, om du ved at kigge på resultatet muligvis kunne løse ligningerne selv.. Det er rimelig vigtigt, at kunne løse en ligning, da der stort set altid vil være en ligning i opgaven uden hjælpemidler i matematikeksamen...


Svar #7
22. marts 2009 af xprinsessen (Slettet)

Ja, okay. det har du ret i. jeg må bare til at lære det. har aldrig været specielt god til matematik..


Skriv et svar til: 2 LIGNINGER HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.