Matematik

Isolér d, reducér osv.

22. marts 2009 af Munjas (Slettet)

Hej alle.

Jeg har nogle dejlige opgaver liggende og jeg er lidt "lost" ved dem, den første er en isolering:

1. Isoler d:   f = √p / d * t       (Hvordan er det nu man fjerner en √ ? )

2. Isolér c:   a = b / 2(1 + c)

3. Reducér:   (a - b) ^2 - 2b(b - a)

= a ^2 + b ^2 - 2ab - 2b ??

På forhånd tak,

Aleksander.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1) du skal ikke fjerne kvadratroden, du skal blot isolere d

2) start med at gange igennem med tælleren

3) gang det ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af kieslich (Slettet)

1. står der f = √(p/d*t)   I så fald skal du opløfte til anden potens på begge sider.

2. Gang med (1+c) på begge sider.

3. Du skal gange -2b ind i parentesen. giver -2b^2 + 2ab. sæt sammen med det første led og reducer. 


Svar #3
22. marts 2009 af Munjas (Slettet)

1. Giver:   d = √p / f * t

2. Giver:   a ^2 - b ^2

3. Giver:   c = b - 1 / 2a eller c = b /2a -1

Kan disse resultater passe ?


Skriv et svar til: Isolér d, reducér osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.