Matematik

SKÆRING mellem tangenter????!

24. marts 2009 af mrsdarcy (Slettet)

 Opgaven lyder:

Linjen y=2x-8 skærer parablen y=x^2 -7x+10 i to punkter.

Bestem skæringspunktet mellem tangenterne til parablen i disse to punkter.

Hvordan i alverden gør jeg det?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af mathon

skæringspunkter S(xs,ys):
xs2 - 7xs + 10 = ys = 2xs - 8

xs2 - 9xs + 18 = 0

f (x) = x2 - 7x + 10

f '(x) = 2x - 7


Skriv et svar til: SKÆRING mellem tangenter????!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.