Matematik

To opgaver om bier

24. marts 2009 af Jensens Superfede Bøfhus (Slettet)

Jeg søger svaret på disse to opgaver om bier, som jeg ikke kan finde ud af:

En bi samler nektar i 21 dage. På en arbejdsdag flyver den 14 ture. Den indsamler 70 mg nektar pr. tur.

1. Hvor mange gram nektar indsamler en bi på 21 dage?

Af 1 g nektar bliver der ca. 0,5 g honning.

2. Hvor mange bier skal arbejde i 21 dage for at fremstille et bæger honning med 450 g, når bierne selv forbruger 8/9 af den honning, de fremstiller?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Har du selv et bud?


Svar #2
24. marts 2009 af Jensens Superfede Bøfhus (Slettet)

Jeg tror, at 1. = 0.070 * 14 * 21 = 20.58 g

Jeg tror, at 2. = 450 * 9 * 2 = 8.100 g

                          8100 / 20.58 = 393.586006 bier

                           

                     


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Jep, det lyder rimeligt, men du skal have enheder på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2009 af nEalz (Slettet)

Se vedh. fil

Vedhæftet fil:To opgaver med bier.docx

Svar #5
24. marts 2009 af Jensens Superfede Bøfhus (Slettet)

Jeg kan ikke læse filen, da jeg kun har 2003-udgaven.   


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2009 af nEalz (Slettet)

Det er ikke noget problem, for dine beregninger er korrekte, men som der også blev sagt andetsteds fra: husk enheder.


Skriv et svar til: To opgaver om bier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.