Matematik

2 gradsligninger og polynomier.

24. marts 2009 af Pollas (Slettet)

Hej alle.

Jeg skal have lavet 1 notatark til en prøve imorgen, den må fylde 1 side, og den skal handle om Polynomier og andengradsligninger ! Det er til en matematik prøve imorgen, så primært til vores egen hjælp, men vi skal også aflevere den. Nogen der kan give noget hjælp til nogen udregningsmetoder og sådan lidt :)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 prøv at søge i opgave-sektionen med søgeord som "polynomier" og "andengradsligninger" ... brug disse og din mat.bog som inspiration ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2009 af Isomorphician

For ax2 + bx + c = 0 kan x løses ved:

x = (-b±√D)/(2a)

....

p(x) = ax2 + bx + c kan også skrives som:

p(x) = a(x - r1)(x - r2), hvor r1 og r2 er rødderne.

....

Egenskaber for diskriminanten:

d > 0: to løsninger

d < 0: ingen løsninger

d = 0: én løsning

....

Betydning af a's fortegn:

positiv: parablens grene vender opad.

negativ: parablens grene vender nedad.


Skriv et svar til: 2 gradsligninger og polynomier.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.