Matematik
Ligning... MAT1 opg 323
17. november 2004 af
E-st (Slettet)
Heey med jer!
Her er en lille "sjov" opgave som jeg forgæves har forsøgt at løse... Jeg håber at I vil hjælpe mig...
På forhånd tak...
Mvh E-st
Thormod er 13 år gammel, og hans mor, der hedder Yvonne, er 38½ år. Hvor mange år varer det, inden Thormods alder er 2/5 af Yvonnes?
Her er en lille "sjov" opgave som jeg forgæves har forsøgt at løse... Jeg håber at I vil hjælpe mig...
På forhånd tak...
Mvh E-st
Thormod er 13 år gammel, og hans mor, der hedder Yvonne, er 38½ år. Hvor mange år varer det, inden Thormods alder er 2/5 af Yvonnes?
Svar #1
17. november 2004 af frodo (Slettet)
x=thormods alder
y= yvonnes alder:
y-x=25,5 OG x=2/5*y
To ligninger med to ubekendte, som snildt kan løses..
y= yvonnes alder:
y-x=25,5 OG x=2/5*y
To ligninger med to ubekendte, som snildt kan løses..
Svar #2
17. november 2004 af E-st (Slettet)
det kan godt være jeg spørger dumt... men hvordan det???
Jeg går kun i 1. g og har ikke lært at løse ligninger med 2 ubekendte....:S
Jeg går kun i 1. g og har ikke lært at løse ligninger med 2 ubekendte....:S
Svar #3
17. november 2004 af Epsilon (Slettet)
#2: Gør som frodo skriver i #1 - opstil ligningerne. I har formentlig lært at isolere ubekendte i simple ligninger. Så isoler x eller y i den ene ligning og substituer (sæt resultatet ind) i den anden ligning. Derved finder du enten x eller y. Og så kan du finde den anden ubekendte ved at bruge en af de to ligninger bagefter.
//Singularity
//Singularity
Skriv et svar til: Ligning... MAT1 opg 323
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
