Matematik

vektorer og vinkler ??

25. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

l : 5x+8y+3 = 0

m: x over y: 3 over -1 + t* -6 over 5

skal beregne den spidse vinkel mellem l og m???


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Malika (Slettet)

har du fundet retningsvektor?


Svar #2
25. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

ja det har jeg,.. fik den til -8 over 5


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af Malika (Slettet)

du skal have en retningsvektor for l, og en for m


Svar #4
25. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

retningsvektor for m: -6 over 5

retningsfaktor for l : -8 over 5


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2009 af Malika (Slettet)

ok, nu sætter du den inde i formlen:

cos(v)=rl•rm/IrlI·IrmI

(Der skal være pile over r)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2009 af Malika (Slettet)

finder prikproduktet:

rl•rm= (-8·(-6)+(5·5)


Svar #7
25. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

hva hedder denne formel? den er sikkert i mine noter?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2009 af Malika (Slettet)

har du den sorte mat bog

der er en ex på s. 165.


Svar #9
25. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

nej har jeg desværre ikke :s


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2009 af Malika (Slettet)

find prikproduktet:

rl•rm= (-8·(-6)+(5·5)

derefter

IrlI og IrmI


Svar #11
25. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

har fået en vinkel til 7 grader , ???


Svar #12
25. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

jeg har fået en anden opgave,..

skæringspunktet mellem l og førstaksen kaldes B, og skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes C.

b) arealet af trekanten ABC `???


Skriv et svar til: vektorer og vinkler ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.