Matematik

Bestem arealet af M

26. marts 2009 af S0me0ne (Slettet)

Hej.

Har følgende opgave:

En funktion f (x) er bestemt ved
f(x) = -x^2+4x
En ret linje l skærer grafen for f (x) i punkterne S1 (1, 3) og S2 (4,0) . Grafen for f (x) afgrænser sammen med linjen l en punktmængde M, som har et areal.
a) Bestem arealet af M.

Har indtil videre skrevet op sådan her:

f(x) = -x^2+4x | 1 <= x and x <= 4

Men jeg kan ikke få regnet resultatet ud, da mit Ti-interactive ikke stopper der hvor linjen l er, men går helt ned til x linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Har du et udtryk for den rette linie, lad os kalde den g(x), så integrerer du ∫f(x)-g(x)dx


Svar #2
26. marts 2009 af S0me0ne (Slettet)

hvordan skal jeg skrive op med g(x) = ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

ja find ligningen for den rette linie og  integrer (f(x)-g(x))dx.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

skæringspunkterne   er grænser for integralet...


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:integral.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2009 af mhvidtsted (Slettet)

Lav en forskrift for den rette linje

Derefter finder du integralet for f(x) og integralet for den rette linje hvor grænseværdierne for dem begge er 1 til 4.

Træk de to resultater fra hinanden

Voila = Arealet m som ligger mellem de to funktioner.


Skriv et svar til: Bestem arealet af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.