Matematik

Funktioner!! HELP PLEASE

26. marts 2009 af Nusa (Slettet)

hej har fået følgende opgave og vi er en del som ikk kan finde ud af det..

opgaven lyder:

Funktionerne f og g har regneforskrifterne f(x)=2x+5 og g(x)=-3x+1

Løs ligningerne:
1) (f+g)(x) = f(x)

2) (f-g)(x) = 19

3) (f*g) (x) =  g(-3)

4) (3g)(x) = 21

5) (f/g)(x) = f(-2)

6) (g/f)(x) = f(-2)

På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 hvad volder problemer? ... kan da lige løse 1) så du kan se fremgangsmåden

(f+g)(x)=f(x) ⇔ f(x)+g(x)=f(x) ⇔ g(x)=0 ⇔ -3x+1=0 ⇔ x=1/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 Hvordan får du g(x)=0??? 

kan godt se hvad du gør men -3x + 1 gir da ikke 0, så kan ikke se hvorfor der lige skal stå 0 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af Dynin (Slettet)

(f+g)(x)= f(x)           der per definition er det samme som

f(x)+g(x)=f(x)           forkorter med f(x), da dette indgår på begge sider

g(x)=0                      indsætter udtrykket for g(x)

-3x+1=0                   ....


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 okay, tak..

Kan du lige tjekke om denne her så er rigtig:

(f-g)(x) = 19

f(x) - g(x) = 19

g(x)=19

-3x+1=19

x = -6

er dette rigtigt ^ ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#4 nej ... her kan du ikke forkorte f(x) ud

i f(x)-g(x)=19 indsætter du udtrykkene for f(x) og g(x) og løser


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 f(x) - g(x) = 19

f(2x+5)-(-3x+1), eller hvad :-/ ??

Forstår det simpelthen ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2009 af Dynin (Slettet)

f(x)-g(x)=19 ⇔

(2x+5)-(-3x+1)=19 ⇔

5x+4=19 ⇔

5x=15 ⇔

x=3


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 mange tak. nu blev det lidt klarere for mig ;-)

ok, så dvs. i den næste:

(f*g) (x) = g(-3)

f(x)=2x+5 og g(x)=-3x+1

(f * g)(x) = g (-3) = (2x + 5) * (-3 * -3 + 1) ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#8 ikke helt g(-3)=-3*(-3)+1=10 så

(f*g)(x)=g(-3) ⇔

f(x)g(x)=10 ⇔

(2x+5)(-3x+1)=10 ⇔

... regn selv videre :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 (f * g)(x) = g (-3) = (2x + 5) * (-3 * (-3) + 1)

(2x + 5) * 10 = f(x) 20x + 50 ????


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#10 nej ... genlæs #9

(f*g)(x)=g(-3)            indsæt den udregnede værdi for g(-3) ... som er 10

f(x)g(x)=10                indsæt udtrykkene for f(x) og g(x)
 

(2x+5)(-3x+1)=10     gang parenteserne ud

-6x2-13x+5=10         omskriv

-6x2-13x-5=0            løs andengradsligningen .........


Skriv et svar til: Funktioner!! HELP PLEASE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.