Fysik

fisk med stød i

26. marts 2009 af Reddie3gWorker (Slettet)

Jeg har fået stillet denne opgave, som jeg sidder lidt fast i..

"En tropisk fisk er i stand til at lamme sit bytte ved en kraftig elektrisk udladning. I fiske er 50 parallelle rækker med 500 serieforbundne celler i hver række. Hver celle giver en spænding på 0.10V og har en indre modstand på 0.3Ohm.
a) Find samlet spændingsforskel og samlet indre modstand i en række
b) Find den samlede spænding og indre modstand i fisken
c) Find strømstyrken når fisken støder (NB når fiske støder placerer den sig så vandets modstan udgør 800Ohm)"

Jeg er indtil videre kommet frem til:

a) Samlet spændingsforskel= (antal celler)*(spænding for én celle)
samlet indre modstand=(antal celler)*(modstanden for én celle) (er dette den indre modstand?)

b) R samlet=1/(1/(modstand pr. række)*50rækker)

og nu er jeg så gået i stå.. håber der er en der kan hælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af peter lind

Jeg læser din opgave lidt anderledes end du besvarer den. I spørgsmål a skal du besvare generelt hvad en række batterier sat i serier giver af indre modstand og spænding. I opgave b skal du så bruge dette på fisken. Svaret på b er altså det svar, du giver i a.

c) Prøv at lav en tegning med et batteri forbundet med en ydre ledning med modstand. Batteriet skal så svare til fisken med den givne elektromotoriske kraft og indre modstand. Den ydre modstand skal så svare til vandet med de 8000 Ohm


Svar #2
27. marts 2009 af Reddie3gWorker (Slettet)

Jeg ved bare stadig ikke hvordan jeg skal svare.. Jeg er rimmelig sikke på at jeg i a) skal finde én række, og så i b) skal finde det over fisken. Men jeg ved stadig ikke hvordan jeg skal gøre? 

Er det korrekt at den indre modstand=(antal celler)*(modstanden for én celle)?

Og hvordan finder jeg den samlede spændingsforskel, når jeg kende spændingsforskellen over én række og ved der er 50 parallelle rækker i systemet?

Jeg er stadig ikke helt sikker på hvordan jeg skal lave c). Jeg forstår ikke helt det med den elektromotoriske kraft? er det en kraft jeg kender?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=487428


Svar #4
27. marts 2009 af Reddie3gWorker (Slettet)

tak for det, men jeg er altså stadig ikke helt klar over hvordan jeg skal gøre..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2009 af peter lind

Hvis elementer er parallelkoblet skal du addere elektrmotoriske kræfter og addere ledningsevne(reciprok af modstand)


Skriv et svar til: fisk med stød i

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.