Matematik

For nemt til at være sandt?!?!?

28. marts 2009 af bQnne (Slettet)

 Hej med jer.

Opgaven lyder:

På figuren er tre punktmængder og deres arealer angivet. Bestem:

a) integralet( f(x) dx) mellem -2 og 0

b) integralet( f(x) dx) mellem -2 og 1

.... osv

Så kigger jeg på figuren hvor punktmængden for arealet for f(x) mellem -2 og 0 står angivet til 13.

ER DET SVARET?!? Seriousely - det er da for basalt til at være sandt, eller hvad?

"Find det bestemte integral mellem -2 og 0 som står i bogens illustration."

Ved punkt b bliver det hardcore! Så er det arealet 13 (fra før) LAGT SAMMEN MED arealet på 1 (!!!) som er arealet mellem 0 og 1.

Kan det passe? :p


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

husk der er forskel på areal og integralet.

integralet er et tal og kan derfor godt være negativt. :)


Svar #2
28. marts 2009 af bQnne (Slettet)

 Ja. Tak for det hurtige svar forresten.

Til syneladende er det eneste trik i denne opgave der hvor den beder mig om det bestemte integrale for f(x) mellem 2 og 1   -   altså ikke i en logisk rækkefølge. Jeg udgår fra at man bare skal trække (i dette tilfælde er arealet mellem 1 og 2 = 1,5 og 0 og 1 = 1) 1 fra 1,5 så svaret er 1,5 - 1 = 0,5 ?

Er jeg helt gal på den, eller er det her bare 'a walk in the park', 'piece of cake' osv.? 


Svar #3
28. marts 2009 af bQnne (Slettet)

 Jeg uploader lige det jeg er kommet frem til.

Det giver fin mening, men jeg er i tvivl fordi det trods alt er en opgave jeg har fået for tæt på slutningen af 2.g.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

jeg går udfra at der følger en tegning med til opgaven ? de punktmængder der ligger under x-aksen får negative integraler


Svar #5
28. marts 2009 af bQnne (Slettet)

 Der følger en tegning med ja.

Oh yes, det er jo klart, den detalje havde jeg overset i frustrationens hede ;-). Så fordi arealet på 13 er under x-aksen, er arealet = 13, men integralet = -13?

Og i sidstnævnte opgave, den med fra 2 til 1, der er arealet 1,5 under x, mens 1 er over. Hvordan skal jeg forstå det så?  -1,5 - 1 = - 2,5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

"Oh yes, det er jo klart, den detalje havde jeg overset i frustrationens hede ;-). Så fordi arealet på 13 er under x-aksen, er arealet = 13, men integralet = -13?"

yes præcis

tror jeg bliver nød til at se tegning hvis jeg skal tjekke udregninger men det lyder som om du har fat i den lange ende


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2009 af kieslich (Slettet)


Svar #8
28. marts 2009 af bQnne (Slettet)

 Her er et billede.

Det er kun en skitse, men værdierne er de rigtige, og placeringerne på arealerne lige så.

Paint var bare hurtigere en min telefon til at lave noget som helst. ;)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Svar #9
28. marts 2009 af bQnne (Slettet)

 Tror jeg har forstået princippet, men er stadig i tvivl med den sidstnævnte.

Nogen forslag til en forklaring af:

2

int(f(x) dx)

1

?


Skriv et svar til: For nemt til at være sandt?!?!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.