Matematik

hvordan skriver man lokalemaximum og lokalminimum som punkter?

29. marts 2009 af biqqu (Slettet)

Ja, som overskriften siger hvordan skriver man lokalemaximum og lokalminimum som punkter?

Jeg har fx fået lokalmax = (3/4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

Smid eventuelt hele opgaven op. Da et lokal max eller minimum vil være et punkt og ikke et tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2009 af peter lind

Skriv: Der er lokalt maksimum for x= med maksimumsværdier y=

alternativt. Der er lokalt maksimum i (x,y)


Svar #3
29. marts 2009 af biqqu (Slettet)

Her kommer opgaven så:

En funktion  er bestemt ved: f(x)=-x3+4x2+3x-2

1) Bestem de lokale ekstrema for f.

Differentieret: f'(x)=-3x2+8x+3

f'(x)=0 <=> -3x2+8x+3 = 0

d=b^2-4ac = 8^2 - 4*(-3)*3 = 100

d>0, x=(-1/3) V x=3

For at bestemme de lokale ekstrene sættes de ind i den originale funktion:

f(-1/3) = - (1/3)^3 + 4 * (-1/3)^2 + 3* (-1/3) - 3 = (-95/27)

f(3) = -3^3 + 4*3^2 + (3*3) -3 )=15

Hvordan ska jeg så forklare/skrive at (-95/27) er lokalmax mens 15 er lokal minimum. De skal jo skrives som punkter.


Skriv et svar til: hvordan skriver man lokalemaximum og lokalminimum som punkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.