Matematik

Matematik reducering.

29. marts 2009 af wes2

Tideligere stilte jeg et spørgsmål i håb om at jeg ville lære hvordan man reducerede en formel det gik ikke så godt, fordi har ikke fået fat i det. Nu vil jeg så skrive en formel, og så vil have et godt svar ''håber''

et godt svar er når man forklare hvad man gør.  ; D 

Her er den: 

 (2x-2y)+5x-(x-4y)-(2x+y)  skal vide hvad i gør punkt for punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af juventuz (Slettet)

Du har allerede fået svar på opgaven. Spørg i samme tråd, hvis der er en udregning, du ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Ophæv parenteserne, hvis det er en + parentes(foran parentesen) fås: (a+b)=a+b, men hvis det er en minus parentes(foran) fås -(a+b)=-a-b (dvs. fortegnene skiftes).

Herefter er det at udregne koeffcienterne foran x og y,dvs.

ax+bx-cx+dy-ey+fy = (a+b-c)x+(d-e+f)y


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 oki jeg prøver med et mere uddybende svar end i din tidligere tråd ...

(2x-2y)+5x-(x-4y)-(2x+y)      hæver parenteserne (husk fortegn)

2x-2y+5x-x+4y-2x-y             samler x'erne og y'erne (her gør jeg det i parentes)

(2x+5x-x-2x)+(-2y+4y-y)      reducerer (dvs. ligger x'erne sammen og y'erne sammen)

4x+y
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2009 af peter lind

Hvis du ikke har rigtigt fat i det vil jeg anbefale dig at gå meget langsomt frem. Det du skal gøre i sådan et tilfælde er at hæve paranteserne. Når du hæver et + tegn foran parantesen som i den første parantes kan du gøre det uden videre., altså simpelthen slette dem. Hvis der står et minus fortegn foran parantesen som de 2 sidste skal du skifte fortegn på indmaden. Eksempelvis i den første parantes ændres x-4y til -x+4y. Derefter tæller du sammen hvor mange x'er og y'er du har.


Skriv et svar til: Matematik reducering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.