Matematik

HASTER - SKAL AFLEVERE KL. 16

31. marts 2009 af Zmorg (Slettet)

skal integrere flg.

e(- x^2 / 2)  med grænserne -1 og 1

Forestiller mig det skal gøres ved substitution, så forsøgte med u = -x2 / 2,

men det synes jeg ikke der kom noget fornuftigt ud af.

Nogen der kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Altså, jeg plejer at slå det integral op i en integraltabel. Det kræver blandt andet en gamma-funktion at finde den generelle løsning for e^(-a*x^2).

Anyway, du kan starte med at omskrive integralet, idet integranten er lige omkring x=0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Mystisk integral + gammafunktion + stx = brug din grafregner.

Int( e^(-½*x2), x,-1,1)


Skriv et svar til: HASTER - SKAL AFLEVERE KL. 16

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.