Fysik

Ohm( 2 korte spørgsmål)

31. marts 2009 af dumsen (Slettet)

kan ikke løse denne opgave, nogle der kunne give en hånd:)

hanne og kristian kobler to resistorer med resistanserne 250 ohm og 375 ohm i serie. strømmen gennem seriekoblingen er 80 mA.

sp 1:

Bestem spændingsforskellen over hver af de to resistorer

Hanne og kristian kobler derefter de samme to resistorer parallelt. strømmen gennem den mindre resistore er 30 mA.

sp 2:

bestem erstatningsresistansen samt strømmen gennem den største resistor


Svar #1
31. marts 2009 af dumsen (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2009 af Q.W. (Slettet)

Sp. 1) Seriekobling af to resistanser R1 og R2:

Spændingsforskellen for hver af de to resistorer er givet ved

U1= R1 • I  og U2= R2 • I

Dvs. den samlede spændingsforskel over de to resitorer er summen af overstående:

U =U1 + U2


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Q.W. (Slettet)

Jeg vil anbefale dig at lave mA om til A, ellers skal du lave Ohm om til mOhm


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2009 af Q.W. (Slettet)

Sp. 2)  Parallelkobling af resistorer:

Erstatningsresistansen, R, findes ved:

R = ( 1/ R1 + 1/R2)-1


Svar #5
31. marts 2009 af dumsen (Slettet)

#3
 

Jeg vil anbefale dig at lave mA om til A, ellers skal du lave Ohm om til mOhm

hvordan laver man mA om til A?

og der er nogle steder i din formel du har brugt I er det 80 mA?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2009 af Q.W. (Slettet)

1 A er det samme som 1000mA, dvs. du skal dividere 80mA med 1000mA/A. Det giver 0,08 A. Håber du kan bruge forklaringen


Skriv et svar til: Ohm( 2 korte spørgsmål)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.