Fysik

Udregn batterilevetid - How

01. april 2009 af Sweet666 (Slettet)

Hey... Jeg har lige købt et lille transportabelt anlæg/ghettoblaster. Jeg skal bruge den i det fri, så den skal bruge nogle batterier. Den har en "power consumption" på 18W står der, og de 8 C-batterier jeg har brug for har en spænding på 1,5V...

Now, hvordan/kan man overhovedet udregne hvor lang tid der går før batterier er flade hvis man antager at boomboxen bare spiller uafbrudt...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal vide hvor meget energi der er i batterierne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2009 af mathon

batterierne er ofte påstemlet antal Ah eller mAh

hvoraf

Q = I*t = (P/U)*t

t = Q*U/P


Svar #3
01. april 2009 af Sweet666 (Slettet)

#1

#0: Du skal vide hvor meget energi der er i batterierne.

Hvordan ved jeg det...? Hvilken enhed er det angivet i...?


Svar #4
01. april 2009 af Sweet666 (Slettet)

#2

batterierne er ofte påstemlet antal Ah eller mAh

hvoraf

Q = I*t = (P/U)*t

t = Q*U/P

t - er det så angivet i sek. min. timer eller dage...?


Svar #5
01. april 2009 af Sweet666 (Slettet)

Og kan jeg få dig til at forklare mig de forskellige bogstaver Q, P, U etc...? <:) 

Det er efterhånden længe siden jeg har haft fysik i skolen...


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2009 af mathon

Q regnes i As
1 Ah = 3600 As

t bliver således i sekunder


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2009 af mathon

[Q] = As

[P] =  W

[U] = V

[t] = s


Svar #8
01. april 2009 af Sweet666 (Slettet)

Okay, jeg antager for udregningens skyld at batterierne har en energi på 3000 mAh (eller 3 Ah)... Og hver af de 8 C-batterier er på 1,5V så det giver 12V i alt...

Når apparatet så sluger for 18W så bruger den vel 18/12 = 1,5 A.

Og hvis batterierne har en energi på 3 Ah så giver det vel 3 Ah/1,5 A = 2 timers batteritid... Det var sgu ellers ikke meget...

Men jeg ved heller ikke hvor man finder amperen på de batterier der, det står vist ikke på pakken så vidt jeg kan se...

Det lyder som at det er et dødt løb at udregne det skidt... :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2009 af jegerjon (Slettet)

Tag f.eks. disse: http://www.top-salg.dk/shop/4-stk-aaa-2844p.html
der står de har 800mAh, det giver 6400mAh = 6,4Ah = 23040As

Batterierne bruger tilsammen 12V, apperatet bruger 18W giver:

t = Q*U/P = 23040As*12V/18W = 15360s = 4.27 timer

Men de 18W variere helt sikker efter hvor højt du spiller, spiller de lidt lavere så du måske kun sluger 12W giver det dig en levetid på 6½time...


Skriv et svar til: Udregn batterilevetid - How

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.