Fysik
en svær fysik opgave !
19. november 2004 af
henrik_va (Slettet)
Haii..
Vandkraftværket får vand fra en sø der ligger 350 m højere end søen.
Søens areal=20 km2.
Der tilføres 30 m3 vand pr sek fra søen.
Den potentielle energi af 30 m3 vand i højden 350 m er = 103110000 J
Kraftværkets max elektriske effekt med nyttevirkning på 85% = 8764,35 MW
Mit spørgsmål er:
Hvor lang tid kan vandkraftværket køre hvis vandstanden i søen sænkes med 4 m (ser bort fra fordampning og tilledning) ??
På forhånd tak..
Vandkraftværket får vand fra en sø der ligger 350 m højere end søen.
Søens areal=20 km2.
Der tilføres 30 m3 vand pr sek fra søen.
Den potentielle energi af 30 m3 vand i højden 350 m er = 103110000 J
Kraftværkets max elektriske effekt med nyttevirkning på 85% = 8764,35 MW
Mit spørgsmål er:
Hvor lang tid kan vandkraftværket køre hvis vandstanden i søen sænkes med 4 m (ser bort fra fordampning og tilledning) ??
På forhånd tak..
Svar #1
19. november 2004 af Lurch (Slettet)
jeg går ud fra der menes hvor lang tid vandværket kan køre, hvis det tilføres en en given mængde vand, der får vandstanden i søen til at falde 4m.
Du skal først finde ud af hvor meget vand der tilføres vandværket. Du må antage søen har kasseform. du kender overflade arealet, og dydben, og kan så regne rumfanget af vandet.
når du kender rumfanget af vandet, kan du jo regne hvor lang tid der kan tilføres vand, da du ved der tilføres 30m^3 pr sek.
Du skal først finde ud af hvor meget vand der tilføres vandværket. Du må antage søen har kasseform. du kender overflade arealet, og dydben, og kan så regne rumfanget af vandet.
når du kender rumfanget af vandet, kan du jo regne hvor lang tid der kan tilføres vand, da du ved der tilføres 30m^3 pr sek.
Skriv et svar til: en svær fysik opgave !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
