Matematik

vækst Vigtigt hjælp !!!!

03. april 2009 af Danniboys (Slettet)

hey alle sammen kunne virkeligt godt bruge noget hjælp til denne her


Energiinsentitet for danmark og polen i årene 1994-2005
Energiintensitet 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004
Danmark              151   147    162 146      141    132   125    127 124 128      120
Polen                   1065  963       973 878    792   730 680    674     654 663     597
 

spørsmålene : undersøg hvilken vækst model ( linær , potens, eksponentiel ) der passer bedst til udviklingen  i energiintensitet for henholdsvis dk og polen perioden 1994-2004 , kommentere valget

vil måske nok mene at der er eksponentiel , man kan egentlig ikke uddybe hvorfor

derefter skal jeg angive en funktionforskrift for den bedste model

håber virkeligt der nogle der kan hjælpe

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

sådan noget skal man altid tegne op, derefter skal du sammenligne de forkellige væksttyper, du har i din bog, så kan du sikkert se, hvad de passer bedst


Svar #2
03. april 2009 af Danniboys (Slettet)

mit grafvindue på min lommeregner kan ikke finde , men tror nok der en eksponentiel ? eller havd


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2009 af kieslich (Slettet)

Indtast jeres oplysninger i lister (husk liste 1 skal være år efter 1994). Lav derefter regression (alle tre) og noter forklaringsgraden r2. Den der har det r2 der er tættest på 1 har vundet.


Svar #4
03. april 2009 af Danniboys (Slettet)

har fået 0,8876 ved lineær men tror at det er hammerende forkert , kan nogen  ikke fortælle mig hvad det er? og kommentere det ! så er i søøøde


Svar #5
03. april 2009 af Danniboys (Slettet)

please !!!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hov! Den kom vist ikke med?

Vedhæftet fil:datasæt.doc

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nu er det jo ikke sikkert at vi skal bruge e, men lad os tage funktionen y=A*rx, som den funktion, der passer bedst til dtasættene, efter mit skøn, så starter vi med at tage logaritmen på begge sider og når frem til en lineær fremstilling, nemlig log y = log A +x*log r. Så er r=10m og A=10b, m er hældningen = log r og b er skæringen = log A. du får så x=(1,2,3....) svarende til årene, hvor 1 er 1994, 2 1995 osv, og y er så logaritmn til tallene 1065, 963, ... Det er et større arbejde, så du må selv svede over det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. april 2009 af kieslich (Slettet)

en fil

Vedhæftet fil:regress.doc

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der er alligevel en reel løsning, glemte, at x3 vokser hurtigere end x2, så jeg har rettet min fil (vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hov, den skulle let ikke stå her - sorry!!


Svar #12
03. april 2009 af Danniboys (Slettet)

Siger mange tak for hjælpen, er helt sikkert på at jeg kan lave lign opgaver i fremtiden , så mange tak :D 


Skriv et svar til: vækst Vigtigt hjælp !!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.